Σχέδιο Εφραίμ-Μόσχας εναντίον Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πόλεως;

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 4:31 μμ |

Ο Εφραίμ στηρίζει τον Πούτιν στο σχέδιο να καταργηθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

alt

Βγήκαν τα θυμιατά, βγήκαν οι σταυροί, βγήκαν και τα εικονίσματα.Ήταν καταχωνιασμένα από την εποχή που ο μακαριστός Χριστόδουλος απειλούσε θεούς και δαίμονες με τις ταυτότητες.Τελικώς αποδείχτηκε πως οι δαίμονες δεν φοβήθηκαν τόσο πολύ και κυριάρχησαν στη χώρα.Τα θυμιατά αυτή τη φορά μάλλον θα τους κάψουν. Γιατί απλώς αγνοούν το παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη.

Η υποστήριξη του ρωσικού παράγοντα στην υπόθεση Εφραίμ δεν είναι τυχαία. Ο Πούτιν σκοπεύει να προωθήσει τον Πατριάρχη Μόσχας ως Οικουμενικό Πατριάρχη. Είναι ένα σχέδιο χρόνων, το οποίο θα προωθηθεί με το επιχείρημα πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δεν μπορεί να είναι κάποιος που είναι όμηρος των Τούρκων. Γι' αυτό θα ζητηθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μεταφερθεί από την Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτό το σχέδιο ο Εφραίμ έχει δεσμευτεί να συμφωνήσει με το επιχείρημα της ανάγκης μιας «ισχυρής Ορθοδοξίας» που μπορεί να εγγυηθεί η Ρωσία. Η ανταπόδοση είναι η υποστήριξη του Εφραίμ από τους Ρώσους τώρα που κινδυνεύει να καταδικαστεί. Αυτοί λοιπόν που στο όνομα της Ορθοδοξίας βγαίνουν στο δρόμο για τον Εφραίμ, ας αναρωτηθούν αν θέλουν να συμπορευτούν με ένα τέτοιο σχέδιο. Δεν είναι τυχαίο που το Οικουμενικό Πατριαρχείο κρατά χλιαρή στάση στην προφυλάκιση Εφραίμ

ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ

ΠΗΓΗ

2 RSS Feed για αυτό το θέμα

har123
ο/η har έγραψε
στις Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011 9:31 πμ:

Στο προηγούμενο άρθρο σου συμφώνησα, εδώ όμως διαφωνώ!
Όχι δεν είναι σχέδιο Εφραίμ - Μόσχας.
Σχέδιο Μόσχας ναι. Εφραίμ όμως όχι.
Καλή χρονιά

astelor1
ο/η Astelor Angel έγραψε
στις Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011 12:18 πμ:

Όπως αναφέρει και το πολύ καλό και τεκμηριωμένο άρθρο του Πρώτου Θέματος της Κυριακής: Το Μεγαλόπνοο Σχέδιο με την Ρωσία. Δεν είναι έκπληξη η ωμή Ρωσική παρέμβαση στην Ελληνική δικαιοσύνη... για τον Εφραίμ. Σχέσεις Πούτιν και Εφραίμ από το 2005 με υπόγειες διαδρομές και συγκλίσεις.. Ο Εφραίμ μόλις αντιλαμβάνεται ότι στο εσωτερικό δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια συμμαχιών και φοβούμενος για την τύχη του μεταφέρει την Αγία Ζώνη της Παναγίας (που κατέχει η μονή Βατοπεδίου, και κατά παρέκλιση της πρακτικής που ακολουθούσε η μονή έως τώρα, μη αποδεχόμενη παρόμοιες προκλήσεις από άλλα κράτη) σε 14 ρωσικές πόλεις για προσκύνημα, προσφέροντας στον Πούτιν μια σημαντική προεκλογική υπηρεσία. Έτσι ο προσωπικός φίλος του Πούτιν, και επικεφαλής του ιδρύματος Αποστόλου Ανδρέου κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, επιτέθηκε προκλητικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το σχόλιο σας

Έχετε λογαριασμό στο Pathfinder;

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog